Älykoti

Mitä älykoti
tarkoittaa?

Älykodin tarkoitus on tehdä arjesta sujuvampaa. Ennen kuin nouset aamulla sängystä, älykoti tekee jo töitä. Makuuhuoneen kaihtimet avautuvat asteittain herättäen sinut luonnon valolla, samalla huoneen täyttää rauhallinen ja pehmeä musiikki.

Kuvittele, että et ole edes vielä noussut ja kotisi nostaa lämmitystä, laittaa valoja päälle, avaa verhot kaikkialta ja lämmittää pyyhekuivaimen sinulle – kaikki automaattisesti.

Yöllä liikkuessasi koti valaisee reittisi himmennetyillä yövaloilla ja sammuttaa ne päästyäsi takaisin sänkyyn.

Älykoti tuntee tapasi toimia. Se tietää mitkä valot sytyttää, mitä musiikkia soittaa ja mikä lämpötila sopii kuhunkin hetkeen päivässä.

Älykoti ei ole ainoastaan mukava, energiatehokas ja turvallinen. Se on myös käytännöllinen. Se toimii täysin automaattisesti.

Koko kodin järjestelmä.

Älykäs kodinohjausjärjestelmä, jossa huomioidaan turvallisuus, mukavuus, muunneltavuus, optimointi, energiansäästö sekä kiinteistön käyttöliittymä – asukkaiden ehdoilla. Kaikki nämä yhdistyvät Wellness Engineering Oy:n älykotiratkaisuissa, jotka luovat aivan uudenlaista asumisen helppoutta ja mukavuutta koteihin.

Sujuvampi arki.

Usein kotia ajatellaan paikkana, jossa voidaan rauhoittua ja unohtaa kiireinen ulkomaailma. Kodin pehmeät arvot ovat tärkeitä myös meille, eikä älykodin tarkoituksena ole tehdä kodista kylmää, teknologialla höystettyä asumusta. Kotiin lisättävä teknologia ei toimi rasitteena asukkaille, vaan se pikemminkin helpottaa asumisen arkea.

Älykodin hyödyt

Turvallisuus

Ei erillisiä hälytysjärjestelmiä. Älykodin komponenteista pystytään luomaan täysin integroitu hälytysjärjestelmä, joka hälyttää kaikista kotiisi kohdistuvista uhkatekijöistä. Kotisi varmistaa, että kaikki ovet ovat lukossa lähtiessäsi kotoa. Pidemmillä poissaolo jaksoilla älykoti sytyttää ja sammuttaa valoja arkiseen tapaan luoden vaikutelman, että talossa asutaan normaalisti. Savua tai tulta havaittaessa koti alkaa heti vilkuttaa valoja ja soittaa puhelimeesi. Älykoti ilmoittaa myös vesivuodoista sinulle välittömästi, jotta pystyt minimoida vahingot.

Energiatehokkuus

Älykoti ohjaa automaattisesti lämmitystä, valoja ja ilmanvaihtoa. Huonekohtainen lämmityksen optimointi säästää lämmityskustannuksissa, kun lämpöä voidaan nostaa ja laskea käytön mukaan. Tutkimusten mukaan kodin keskilämpötilan laskeminen 1 asteella voi tuoda jopa 8% säästön lämmityskuluissa. Kotisi toimii harmoniassa ympäristön kanssa ja hyödyntää auringon tuoman lämmön ikkunoista tai tulipesän käytön. Älykoti osaa myös tunnistaa laitteet, joita ei käytetä ja kytkee ne pois sähköverkosta.

käytettävyys

Keskiverto ihminen tekee yli 150 eri toimenpidettä päivittäin kotonaan, valojen sammuttamisesta ovien lukitsemiseen. Se tekee vuodessa noin 50 000 mahdollista toimenpidettä. Älykoti tuo ratkaisun tähän. Se vapauttaa sinut näistä päivittäisistä toimintatavoista ja voit keskittyä tärkeämpiin asioihin elämässä.

mukavuus

Älykoti tekee viihtymisen helpoksi. Esimerkiksi napin painalluksella muutat kotisi juhlatunnelmaan. Valot vaihtavat väriä portaattomasti ja monihuone äänijärjestelmä siivittää tunnelman oikeaan suuntaan. Yhdellä kännykkäsovelluksella ohjaat kaikkea kotisi toimintaa televisiosta valaistukseen. Voit myös vastata sovelluksella ovipuhelimeen ja avata vieraillesi oven, missä ikinä oletkin.

Valaistus

Kaunis valaistus himmennyksellä ja eri väreillä. Muuta tilan ilmapiiriä napin painalluksella.

Lämmitys

Miellyttävä lämpötila ja kosteus jokaisessa huoneessa. Optimoitu järjestelmä on myös energiatehokas.

Äänijärjestelmä

Monihuone äänijärjestelmä tuo hälytysten ja ilmoitusten lisäksi myös musiikin jokaiseen huoneeseen.

Vesianturi

Ehkäisee vesivahinkoja magneettilukon avulla ja hälyttää esimerkiksi pesukoneen vuodosta.

Verhojen ohjaus

Päivänvalon mukaan säätyvät kaihtimet ja verhot. Aamulla makuuhuoneen verhot avautuvat asteittain antaen valon tulvia luonnollisesti sisään.

Ilmanvaihto

Automaattinen ilmanvaihto pitää tunkkaisuuden poissa ja puhdistaa kylpyhuoneen sekä keittiön höyryistä.

Älykkäät sähkölaitteet

Lataa ja monitoroi sähköautoasi älykkäästi.

Liiketunnistus

Liiketunnistimella ohjataan mm. valaistusta, lämmitystä ja turvalaitteita

Turvallisuus

Hallitse koko kotisi turvallisuutta. Ei erillistä hälytysjärjestelmää. Järjestelmä vahtii ja pitää silmällä kotiasia kaiken aikaa.

Mobiili applikaatio

Helppokäyttöinen sovellus älykotisi hallintaan. Vastaa ovipuhelimeen tai seuraa sähköautosi latausta. Yksi sovellus kattaa koko kodin toiminnot.

Sääanturit

Älykoti sulautuu ympäristöön ohjaten mm. valaistusta päivänvalon mukaan.

Kytkimet

Helpot ja monikäyttöiset kytkimet. Yksi kytkin ohjaamaan huoneen valoja, verhoja ja musiikkia.