Mitä älykoti
tarkoittaa?

cLoxone Smart Home 05 web - Älykoti

Ennen kuin nouset aamulla sängystä älykoti tekee jo töitä. Makuuhuoneen kaihtimet avautuvat asteittain herättäen sinut luonnon valolla, samalla huoneen täyttää rauhallinen ja pehmeä musiikki.

Kuvittele, että et ole edes vielä noussut ja kotisi nostaa lämmitystä, laittaa valoja päälle, avaa verhot kaikkialta ja lämmittää pyyhekuivaimen sinulle – kaikki automaattisesti. 

Yöllä liikkuessasi koti valaisee reittisi himmeillä yövaloilla ja sammuttaa ne päästyäsi takaisin sänkyyn. 

Älykoti tuntee tapasi toimia. Se tietää mitkä valot sytyttää, mitä musiikkia soittaa ja mikä lämpötila sopii kuhunkin hetkeen päivässä. 

Älykoti ei ole ainoastaan mukava, energiatehokas ja turvallinen. Se on myös käytännöllinen. Se toimii täysin automaattisesti. 

cLoxone Smart Home 07 web - Älykoti

Koko kodin järjestelmä.

Älykäs kodinohjausjärjestelmä, jossa huomioidaan turvallisuus, mukavuus, muunneltavuus, optimointi, energiansäästö sekä kiinteistön käyttöliittymä – asukkaiden ehdoilla. Kaikki nämä yhdistyvät Wellness Engineering Oy:n älykotiratkaisuissa, jotka luovat aivan uudenlaista asumisen helppoutta ja mukavuutta koteihin.

Sujuvampi arki.

Usein kotia ajatellaan paikkana, jossa voidaan rauhoittua ja unohtaa kiireinen ulkomaailma. Kodin pehmeät arvot ovat tärkeitä myös meille, eikä Älykodin tarkoituksena ole tehdä kodista kylmää, teknologialla höystettyä asumusta. Kotiin lisättävä teknologia ei toimi rasitteena asukkaille, vaan se pikemminkin helpottaa asumisen arkea. 

cLoxone Smart Home 02 web - Älykoti
cLoxone Sky Home 03 web - Älykoti

Älykodin hyödyt

Turvallisuus

Eri erillisiä hälytysjärjestelmiä. Älykodin komponenteista pystytään luomaan täysin integroitu hälytysjärjestelmä, joka hälyttää kaikista kotiisi kohdistuvista uhkatekijöistä. Kotisi varmistaa, että kaikki ovet ovat lukossa lähtiessäsi kotoa. Pidemmillä poissaolo jaksoilla älykoti sytyttää ja sammuttaa valoja arkiseen tapaan luoden vaikutelman, että talossa asutaan normaalisti. Savua tai tulta havaittaessa koti alkaa heti vilkuttaa valoja ja soittaa puhelimeesi. Älykoti ilmoittaa myös vesivuodoista sinulle välittömästi, jotta pystyt minimoida vahingot.

Energiatehokkuus

Älykoti ohjaa automaattisesti lämmitystä, valoja ja ilmanvaihtoa. Huonekohtainen lämmityksen optimointi säästää lämmityskustannuksissa, kun lämpöä voidaan nostaa ja laskea käytön mukaan. Tutkimusten mukaan kodin keskilämpötilan laskeminen 1 asteella voi tuoda jopa 8% säästön lämmityskuluissa. Kotisi toimii harmoniassa ympäristön kanssa ja hyödyntää auringon tuoman lämmön ikkunoista tai tulipesän käytön. Älykoti osaa myös tunnistaa laitteet, joita ei käytetä ja kytkee ne pois sähköverkosta.

käytettävyys

Keskiverto ihminen tekee yli 150 eri toimenpidettä päivittäin kotonaan, valojen sammuttamisesta ovien lukitsemiseen. Se tekee vuodessa noin 50 000 mahdollista toimenpidettä. Älykoti tuo ratkaisun tähän. Se vapauttaa sinut näistä päivittäisistä toimintatavoista ja voit keskittyä tärkeämpiin asioihin elämässä.

mukavuus

Älykoti tekee viihtymisen helpoksi. Esimerkiksi napin painalluksella muutat kotisi juhlatunnelmaan. Valot vaihtavat väriä portaattomasti ja monihuone äänijärjestelmä siivittää tunnelman oikeaan suuntaan. Yhdellä kännykkäsovelluksella ohjaat kaikkea kotisi toimintaa televisiosta valaistukseen. Voit myös vastata sovelluksella ovipuhelimeen ja avata vieraillesi oven, missä ikinä oletkin.

cLoxone Smart Home 09 web - Älykoti
licht - Älykoti

Valaistus

Kaunis valaistus himmennyksellä ja eri väreillä. Muuta tilan ilmapiiriä napin painalluksella.

temperaturfuehler - Älykoti

Lämmitys

Miellyttävä lämpötila ja kosteus jokaisessa huoneessa. Optimoitu järjestelmä on myös energiatehokas.

musik - Älykoti

Äänijärjestelmä

Monihuone äänijärjestelmä tuo hälytysten ja ilmoitusten lisäksi myös musiikin jokaiseen huoneeseen.

wassereinbruchsensor - Älykoti

Vesianturi

Ehkäisee vesivahinkoja magneettilukon avulla ja hälyttää esimerkiksi pesukoneen vuodosta.

beschattung - Älykoti

Verhojen ohjaus

Päivänvalon mukaan säätyvät kaihtimet ja verhot. Aamulla makuuhuoneen verhot avautuvat asteittain antaen valon tulvia luonnollisesti sisään.

lueftung klima - Älykoti

Ilmanvaihto

Automaattinen ilmanvaihto pitää tunkkaisuuden poissa ja puhdistaa kylpyhuoneen sekä keittiön höyryistä.

e ladestation - Älykoti

Älykkäät sähkölaitteet

Lataa ja monitoroi sähköautoasi älykkäästi.

praesenzmelder - Älykoti

Liiketunnistus

Liiketunnistimella ohjataan mm. valaistusta, lämmitystä ja turvalaitteita

zutritt - Älykoti

Turvallisuus

Hallitse koko kotisi turvallisuutta. Ei erillistä hälytysjärjestelmää. Järjestelmä vahtii ja pitää silmällä kotiasia kaiken aikaa.

smartphone tablet - Älykoti

Mobiili applikaatio

Helppokäyttöinen sovellus älykotisi hallintaan. Vastaa ovipuhelimeen tai seuraa sähköautosi latausta. Yksi sovellus kattaa koko kodin toiminnot.

sonnenauf untergang - Älykoti

Sääanturit

Älykoti sulautuu ympäristöön ohjaten mm. valaistusta päivänvalon mukaan.

switch - Älykoti

Kytkimet

Helpot ja monikäyttöiset kytkimet. Yksi kytkin ohjaamaan huoneen valoja, verhoja ja musiikkia.